Simlockvrij

Simlockvrij houdt in dat je smartphone of andere mobiele telefoon niet voorzien is van een simlock. De simlock zorgt ervoor dat de telefoon alleen te gebruiken is met een simkaart van een bepaalde provider. Als je smartphone simlockvrij is, is er geen simlock aanwezig en is de telefoon bruikbaar met iedere provider. De opties die je hebt zijn dus kortgezegd de volgende:

  1. Smartphone simlockvrij maken
  2. Smartphone simlockvrij kopen

1 – Smartphone simlockvrij maken

Heb je al een smartphone en is deze voorzien van een simlock? Dan kun je deze simlock vrij laten maken of zelf unlocken. De simlock wordt dan opgeheven waardoor het toestel voortaan met iedere simkaart zal werken.

Voor het unlocken heb je een aantal zaken nodig:

  • Je telefoon
  • Het IMEI nummer van je telefoon
  • Een simkaart van een andere provider als de simlock

Stappenplan simlock vrij maken

Het simlock vrij maken gaat als volgt:

  1. Vraag een unlock code aan. Een unlock code is via internet aan te vragen of bij uw teleconprovider. Informeer wel eerst goed naar de betrouwbaarheid van de leverancier. Voor de aanvraag van de unlock code wordt gevraagd naar het IMEI nummer van de smartphone.
  2. Plaats de simkaart van andere provider in toestel. Na het opstarten met een simkaart van een provider die door de simlock uitgesloten is voor de telefoon zal de telefoon vragen om de unlock-code.
  3. Voer de unlock code in. Na invoer van de unlock code volgt u de aangegeven stappen. De telefoon zal vervolgens simlockvrij zijn.

Let wel goed op dat je de juiste unlockcode invoert. Bij herhaaldelijk foutieve invoer kan de smartphone definitief gesimlocked worden.

2 – Smartphone simlockvrij kopen

Ben je liever niet bezig met unlocken, maar direct verzekerd van een simlockvrije telefoon? Let dan bij aanschaf goed op dat je een simlock vrije smartphone koopt. Een simlockvrije smartphone kopen kan bij vele winkels en in sommige gevallen zijn de telefoons die bij een abonnement geleverd worden niet voorzien van simlock. Ben je niet zeker of het toestel voorzien is van simlock? Informeer hier dan goed naar. De verkoper of telecomwebsite wil je graag informeren.

De voordelen van een simlockvrije smartphone kopen zijn voornamelijk dat je niet meer zelf aan de slag hoeft en een unlock code hoeft aan te schaffen. Het nadeel is echter dat een telefoon zonder simlock kopen vaak duurder is dan dezelfde telefoon mét een simlock.